Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Albums 2012 θέσεις 90-81


Ξέχασα να πω στο προηγούμενο ποστ κάποια πράγματα για το 2011. Όπως ήταν αναμενόμενο αν ξανάκανα την λίστα τώρα θα υπήρχαν διαφορές. Οι πιο βασικές είναι ότι δεν θα είχα τους Red Hot Chili Peppers τόσο ψηλά και τον Nicolas Jaar τόσο χαμηλά. Επίσης από τα άλμπουμ που δεν είχα ακούσει, δηλαδή τα "Leprous - Bilateral", "Chelsea Wolfe - Αποκάλυψις", "Yann Tiersen - Skyline", "The Boy - Ηλιοθεραπεία", "Λόλεκ - Αχινός" και "Hexvessel - Dawnbearer" άκουσα τα δύο τελευταία και είναι πάρα πολύ ωραία.


Ακολουθούν οι θέσεις 90-81.


90. T.R.A.M. - Lingua Franca

Οι T.R.A.M. είναι supergroup που συμμετέχουν ο Adrian Terrazas των Mars Volta στα πνευστά, οι Reyes και Abasi των Animals as Leaders και ο Eric Moore των Suicidal Tendencies. Η γνώμη μου για τον δίσκο είναι αυτή που έγραψε και ένας στο comatorium "This band's music just has no emotion...it's like there are robots playing. They're playing ridiculously well, of course, but something's missing..." Καλύτερο κομμάτι το Endeavor με το Consider Yourself Judged να ακολουθεί από μακριά.



89. The Gaslamp Killer - Breakthrough


Τις τελευταίες μέρες το άκουγα ενώ έπαιζα Need for Speed και ταίριαζε απόλυτα! Φυσικά ξεχωρίζουν τα δύο τραγούδια που συμμετέχει ο Gonjasufi: Veins και Apparitions, το ανατολίτικο Nissim, το Critic και το In the Dark....





88. Flying Colors - Flying Colors


Supergroup με μεταξύ άλλων τους Neal Morse, Steve Morse και Mike Portnoy. Ο δίσκος είναι μια μίξη progressive και alternative με μελωδίες που σου μένουν. Σε πολλά σημεία γλυκός σε άλλα πιο δυναμικός. Ξεχωρίζουν τα Love is What I'm Waiting For, Everything Changes, Shoulda Coulda Woulda, Kayla, The Storm και All Falls Down.




87. Motorpsycho & Ståle Storløkken - The Death Defying Unicorn


Progressive rock με ορχήστρα από πίσω. Ξεχωρίζουν τα Out of the Woods και The Hollow Lands, το Through The Veil και το Oh, Proteus - A Lament.







86. Portico Quartet - Portico Quartet


Κάτι που χαρακτηρίζει τους Portico Quartet είναι ότι χρησιμοποιούν το μουσικό όργανο Hang. Η μουσική τους είναι post jazz και τα κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι τα Ruins, Window Seat και Spinner.







85. Alcest - Les Voyages de l'Âme


Γαλλικό black με post metal. Μπάντα που έχει πολλούς οπαδούς στην Ελλάδα. Εγώ προτιμώ τους Les Discrets πάντως. Από εδώ ξεχωρίζω τα Les Voyages de l'ÂmeFaiseurs de Mondes, Là où Naissent les Couleurs Nouvelles.






84. The Gathering - Disclosure


Δέκατος δίσκος για τους Gathering και δεύτερος από τότε που έφυγε η Anneke. Μπορείτε να τον ακούσετε στο bandcamp τους. Πιο πολύ μου άρεσε το Heroes of Ghosts ειδικά από ένα σημείο και μετά αλλά όλα τα κομμάτια είναι ωραία στο γνώριμο ύφος που έχουν οι Gathering τα τελευταία χρόνια.





83. Omar Rodriguez Lopez - Un Corazon De Nadie

Καταρχάς να πούμε πως ο ORL έχει βγάλει σε 8 χρόνια 29 προσωπικούς δίσκους. Φέτος έβγαλε τρεις ηλεκτρονικούς. Με το που άκουσα αυτόν η αντίδρασή μου ήταν πως απλά δεν κάνει για τέτοια μουσική. Ακούγοντας κάποιους μήνες μετά τον δεύτερο δίσκο, βλέπω ότι είναι απροσδόκητα καλός και επειδή δεν υπάρχει μέχρι τώρα δίσκος του, είτε προσωπικός είτε από τις μπάντες του, που να του έχω δώσει ακροάσεις, να μην με έχει κερδίσει, τον έβαλα ξανά να τον ακούσω. Το αποτέλεσμα ήταν να τρελαθώ με το εξωπραγματικό Ocho. Παραμένει ο χειρότερος δίσκος του που έχω ακούσει. Ή μάλλον ο μοναδικός που δεν είναι  καλός αλλά και πάλι δεν τον έχω ακούσει αρκετά.

82. Flea - Helen Burns (EP)


Πρώτος solo δίσκος του Flea. Παίζει κυρίως τρομπέτα και μπάσο αλλά γενικά ακούγονται κι άλλα όργανα ενώ σε ένα τραγούδι συμμετέχει και η Patti Smith. Μπορείτε να το ακούσετε όλο εδώ και να το κατεβάσετε στην τιμή που εσείς επιθυμείτε από εδώ. Ξεχωρίζουν τα 333 Revisited και Helen Burns.





81. The xx - Coexist


Είναι εντυπωσιακό πως μια τόσο ήρεμη μουσική κρύβει τόσο δυναμισμό. Ξεχωρίζω τα MissingAngels, Tides και Try.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---