Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Albums 2012 θέσεις 50-41


50. Death Grips - The Money Store


Δεν ξέρω πόσο ασυνήθιστη είναι αυτή η μουσική αλλά σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη. Experimental hip hop. Αποθεωτικές κριτικές από όλα τα sites. Καλύτερος σαν σύνολο από τον δεύτερο τους δίσκο No Love Deep Web που είδαμε στην θέση 72. Μου αρέσουν περισσότερο Blackjack, I've Seen Footage, System Blower, Get Got, The Fever (Aye Aye) και Hacker.




49. Kinit Her - Storm of Radiance


Τους Kinit Her τους έμαθα από το split με τον Burial Hex. Το Storm of Radiance σε βάζει κατευθείαν στο σκοτεινό του κλίμα και σε μαγεύει με τις όμορφες μελωδίες του. Ξεχώρισα τα Sky's Not Dead, Storm of Radiance, His Traces in Us, Earth's Own Air, As We Were και (Song Of) Our Wrongs. Δυστυχώς στο youtube δεν υπάρχουν και στο bandcamp έχει μόνο τρία.




48. Bloc Party - Four


3x3So He Begins To Lie, Octopus, Real Talk, Coliseum και We Are Not Good People. Τα ανάλαφρα τους δεν μου αρέσουν.








47. Γιάννης Χαρούλης - Μαγγανείες

Λύρα, λαούτο, καζού, τσέλο, κιθάρες, γκάιντα, μαντολίνο, καλίμπα,  τσαράνγκο, λαφτά, αερόφωνο, φλογέρα, κλαρίνο και πόσα άλλα όργανα σε τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο βέβαια δεν είναι του Θανάση. Μιλάω για το "Άγιοι" που το έγραψε ο Μανώλης Πάππος. Από τα υπόλοιπα ξεχώρισα τα Ανεμόσκαλα, Το Σκουλαρίκι, Μια μάνα που 'χε ένα γιο και Ραμόν.


46. Anathema - Weather Systems


Πιο αισιόδοξοι από ποτέ. Το δεύτερο μισό του The Storm Before The Calm είναι η καλύτερη στιγμή του δίσκου και ακολουθούν το The Beginning At The End, τα Untouchable Part 1 και Part 2, το The Gathering Of The Clouds και το Lightning Song.






45. Billy Talent - Dead Silence


Τσαμπουκάς, μελωδικότητα και διπλά φωνητικά. Καλύτερα τα Viking Death MarchDead SilenceSurprise SurpriseLonely Road to Absolution, Crooked Mind, Don't Count On The Wicked και Shallowed Up By The Ocean.





44. Anneke Van Giersbergen - Everything Is Changing


Πολλά ωραία τραγούδια. I Wake UpStay, Hope, Pray, Dance, Play, Slow Me Down, You Want To Be FreeMy Boy, Too Late κ.α.








43. The Gonzo Symphonic Presents - Critical Numbers (EP)


Το ακούτε από εδώ. Με σειρά προτεραιότητας Critical Numbers, Wolves at Night, Adam Kadmon, The Senator, End of Time.








42. Calexico - Algiers

Αποτελείται από δύο CD με το δεύτερο να είναι λάιβ παλιά και νέα τραγούδια με το Frontera/Trigger, το Crystal Frontier και το Minas de Cobre να ξεχωρίζουν γιατί είναι σχετικά αλλαγμένα. Στο πρώτο CD που έχει και τα νέα τραγούδια, είναι έντονη η απουσία της τρομπέτας που είναι και αυτό που θέλουμε να ακούμε από τους Calexico. Epic, Para, Sinner In The Sea και Puerto σώζουν την κατάσταση αλλά είπαμε Calexico χωρίς τρομπέτα δεν γίνεται. 



41. Ty Segall Band - Slaughterhouse


Το δεύτερο από τα τρία που έβγαλε φέτος και το πιο θορυβώδες. Wave Goodbye, Tell Me What's Inside Your HeartThe TongueI Bought My Eyes, Muscle Man, The Bag I'm In. Ο Ty Segall είναι φαινόμενο.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---