Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Albums 2012 θέσεις 60-51


60. Soundgarden - King Animal


16 χρόνια μετά ακούμε ξανά τον μοναδικό ήχο των Soundgarden. Δεν χρειάζεται καμία κριτική.
Eyelid's MouthBones of Birds, Taree, Rowing, Halfway There.






59. Susanne Sundfør - The Silicone Veil


Αποκάλυψη, θάνατος, αγάπη και χιόνι. Ξεχωρίζουν τα The Silicone Veil, WhenDiamonds και Can You Feel The Thunder.







58. Transistor - Resting In The Shade Of The Family Tree


Πολύ καλύτερο απ' ότι το περίμενα και η φωνή της Μαρίας δεν κουράζει σε κανένα σημείο αν και θα ήθελα να υπήρχαν που και που αντρικά φωνητικά όπως στο Living. Βάζω ένα σκαλί πάνω απ' όλα το Mosquito Tribute και μετά ακολουθούν τα Family Tree και Baby Douglas.





57. The Flaming Lips - The Flaming Lips and Heady Fwends

Μια μπάντα που έχει βγάλει ένα εξάωρο τραγούδι και ένα 24ωρο που το πουλάει σε σκληρούς δίσκους μέσα σε ανθρώπινα κρανία, έχει βγάλει άλμπουμ που αποτελείται από 4 cd και πρέπει να παίζουν ταυτόχρονα για να το ακούσεις, έχει αλλάξει τα φώτα στο Dark Side of the Moon και πουλάει στο store της κοσμήματα με έμβρυα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με τη λέξη παράνοια. Οι φίλοι που συμμετέχουν σε αυτό το άλμπουμ είναι πολλοί και γνωστοί. Ξεχωρίζω τα 2012 (You Must Be Upgraded) (ft. Ke$ha)Ashes in the Air (ft. Bon Iver), That Ain't My Trip (ft. Jin James), You, Man? Human??? (ft. Nick Cave)I'm Working at NASA on Acid (ft. Lightning Bolt), Is David Bowie Dying? (ft. Neon Indian) και Girl, You're So Weid (ft. New Fumes).

56. Norah Jones - Little Broken Hearts


Δεν είμαι σίγουρος αν την προτιμώ σε blues, soul ή σε πιο ποπ κομμάτια. Μου άρεσαν περισσότερο τα Little Broken Hearts, She's 22, Say Goodbye, Out On The Road και Take it Back αλλά όλα τα τραγούδια είναι ωραία.






55. Serj Tankian - Harakiri

Οι συνθέσεις του Serj Tankian είναι μια αριστουργηματική κάθε πέντε μέτριες. Σε αυτό το άλμπουμ που είναι το κοντινότερο που έχει βγάλει σε ήχους SOAD, βρίσκεις σε κάθε τραγούδι σημεία που σου αρέσουν και σημεία που σε κουράζουν. Εγώ ξεχώρισα το Reality TV για την γέφυρα, το Figure It Out για την τρέλα του. Tώρα που ακούω ξανά τα τραγούδια για να δω ποιο άλλο να προτείνω, παρατηρώ αυτό που είπα και πιο πάνω. Εκεί που λέω ότι κάποιο τραγούδι είναι πολύ ωραίο γιατί πχ αρχίζει ωραία, έχει μετά ένα ρεφρέν που με απωθεί. Ή το ανάποδο. Αυτά που δεν μου άρεσαν πάντως είναι τα Weave On και Forget Me Knot.

54. Lost in Kiev - Motions


Κάθε χρόνο βρίσκω μια μπάντα που παίζει το post rock διαφορετικά από κάθε άλλη. Φέτος αυτή είναι οι Lost in Kiev. Τους ακούς από το bandcamp και δίνεις έμφαση στα Under Close Surveillance, The Day I Ruined My Life (ωραίος τίτλος), I'm Stuck και Hope Fights and Disillusions.





53. Godspeed You! Black Emperor - 'Allelujah! Don't Bend! Ascend!


Και μια που λέγαμε για post, στη θέση 53 (αν και είπαμε μετά το 40 είναι εντελώς χύμα) η επιστροφή των GY!BE. Τα τραγούδια ήταν βέβαια ήδη γνωστά στους φανς (εγώ δεν τα ήξερα). Δηλαδή το Mladic παιζόταν live ως Albanian και το We Drift Like Worried Fire ως Gamelan.





52. Parov Stelar - The Princess


Αποτελείται από δύο cd. Στο πρώτο υπάρχει το γνώριμο πιάνο μαζί με το ακόμη πιο γνώριμο σαξόφωνο σε καλοκαιρινές μελωδίες που σε χαλαρώνουν και στο δεύτερο μπαίνουν τα beats που σε συνδυασμό με τις swing μελωδίες σε ωθούν να χορέψεις. Έχουμε και λέμε. Milla's Dream, Requiem for Annie, The Princess, Silent Shuffle, Jimmy's Gang, Baska Brother.


51. Paradise Lost - Tragic Idol


Πώρωση \m/. Αγαπημένα τα Solitary One (αυτά τα πλήκτρα!), Fear of Impeding Hell και Tragic Idol.








Έχουν προηγηθεί

Πρόλογος και θέσεις 99-91
Θέσεις 90-81
Θέσεις 80-71
Θέσεις 70-61

Ακολούθησαν

Θέσεις 50-41

4 σχόλια :

  1. Λες ότι δεν χρειάζεται καμία κριτική για το King Animal και το βάζεις στη 60η θέση; Δηλαδή αν δεν σε άρεσε θα το έβγαζες και εκτός 100αδας; Ή κρατάς ακόμα μούτρα που συνεργάστηκα με τον Timbaland;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν σου κρατάω μούτρα για τις συνεργασίες σου ρε Χρήστο. Λέω ότι δεν χρειάζεται κριτική γιατί είναι επιστροφή μετά από 16 χρόνια. Είναι αυτονόητο πως δεν θα είναι τόσο καλό όσο η τελευταία σας τριάδα. Θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά θα μπορούσε να είναι και πολύ χειρότερο. Επίσης ο ήχος σας είναι μοναδικός. Ούτε οι Audioslave δεν έχουν τέτοιο ήχο.

      Διαγραφή
  2. Ε λοιπον εδω ειναι η ειρωνια!!!Τα περισσοτερα τραγουδια που εχεις βαλει ειναι soundtrack sto one tree hill τι εχεις να πεις ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς πες μου ποια είναι αλλά τι σχέση έχει αυτό με το αν η σειρά είναι καλή; Στο Η ζωή της άλλης έβαζε και Tool.

      Διαγραφή

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---