Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Albums 2012 θέσεις 20-11


20. Rover - Rover


Βλέπετε την φάτσα του. Καταλαβαίνετε ότι ο τύπος έχει φωνάρα. Silver, La Roche, Late Night LoveQueen of the Fools, Full of GraceAqualast.







19. Anywhere - Anywhere

Project μπάντα με τον Christian Eric Beaulieu των Triclops! στην κιθάρα, τον Mike Watt στο μπάσο και τον Cedric Bixler-Zavala σε drums και φωνητικά. Τον δίσκο τον άκουσα για τον Cedric αλλά παρότι με εντυπωσίασε στα drums την παράσταση την κλέβει το γρατζούνισμα της κιθάρας. Στα δύο καλύτερα τραγούδια συμμετέχει και η Rachel Fannan στα φωνητικά. Όχι ότι είναι τίποτα σπουδαίο τα φωνητικά της αλλά είπαμε σε αυτό το άλμπουμ ακούς κιθάρα. Διαμάντι που σου αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Rosa RugosaDead Golden West, Infrared Moses, Shaman Mantra.

18. Diablo Swing Orchestra - Pandora's Piñata

Σε αυτόν τον δίσκο τελειώνει ένα τραγούδι και δεν ξέρεις τι θα ακούσεις στο επόμενο. Το μόνο που ξέρεις είναι ότι θα έχει τέλεια ενορχήστρωση. Στο Voodoo Mon Amour ακούς swing, στο Exit Strategy of a Wrecking Ball ακούς ένα δυναμικό rock κομμάτι, στο Mass Rapture ακούς oriental, στο Honey Trap Aftermath ακούς disco, στο Of Kali Ma Calibre ακούς όπερα, στο τέλος του Justice For Saint Mary ακούς dubstep και σε όλα ακούς metal.



17. Chelsea Wolfe - Unknown Rooms: A Collection Of Acoustic Songs


Υπάρχουν δίσκοι που θέλεις να έχεις μια συγκεκριμένη διάθεση για να τους ακούσεις και υπάρχουν και δίσκοι που σε βάζουν από μόνοι τους στο κλίμα. Αυτή η μικρή συλλογή από ακουστικά κομμάτια από την Chelsea Wolfe ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. The Way We Used To, Appalachia, Flatlands, Spinning Centers, Boyfriend, Our Work Was Good, Hyper Oz.



16. John Frusciante - Letur-Lefr (EP)


Όταν πρωτοάκουσα τον δίσκο νόμιζα πως ακούω κάτι άλλο. Άκουγα synth-pop και σε σημεία ραπ. Μετά την δεύτερη ακρόαση ο δίσκος ξεχείλιζε Frusciante. Πάρτε για παράδειγμα το Glowe. Ενώ είναι τόσο διαφορετικό από αυτά που γράφει, φαίνεται ότι το έχει γράψει αυτός. In My Light909 DayIn Your Eyes.




15. Jack White - Blunderbuss

Είναι αστείο να λες προσωπικός δίσκος του Jack White μιας και αυτός τα έγραφε όλα κι από πριν. Αρκετά ήπιος ο δίσκος και φέρνει πιο κοντά στο Get Behind Me Satan που τον θεωρώ και τον χειρότερο δίσκο του. Γενικά δεν εντυπωσιάστηκα όπως οι περισσότεροι κι αυτό γιατί πιστεύω πως μπορεί να γράψει πολύ καλύτερα τραγούδια. Ξεχωρίζω τα Missing Pieces, Freedom at 21, I Guess I Should Go To Sleep, Take Me with You When You Go αλλά πάνω απ' όλα τα Sixteen Saltines και I'm Shakin.


14. Omar Rodriguez Lopez - Saber, Querer, Osar y Callar

Με αυτό το άλμπουμ ένιωσα όπως όταν άρχισα να ακούω Mars Volta. Στην αρχή δεν καταλάβαινα τίποτα. Μετά άρχισαν να μου μένουν κάποιες μελωδίες χωρίς να μου αρέσουν ιδιαίτερα και στο τέλος άρχισα να λατρεύω όλα τα κομμάτια και να συνειδητοποιώ ότι πάλι τις καλύτερες στιγμές σε κομμάτια του ORL δεν τις προσέχεις τις πρώτες φορές. Το Habits είναι ένα επίπεδο κάτω από όλα τα υπόλοιπα που δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Επίσης λυπάμαι που πιθανώς να μην αρέσει σε κανέναν με την πρώτη ακρόαση και να μην του δώσετε ευκαιρίες.


13. Ne Obliviscaris - Portal of I


Απ' ό,τι μάλλον έχετε καταλάβει, δεν μου αρέσουν καθόλου τα growls και τα brutal φωνητικά. Ούτε σε αυτόν τον δίσκο μου αρέσουν. Απλά τα παραβλέπω γιατί αφενός τα καθαρά φωνητικά είναι πολύ ωραία και αφετέρου το βιολί σε σαγηνεύει. And Plague Flowers The Kaleido, Forget Not, Of The Leper Butterflies, As Icicles Fall.





12. Gonjasufi - MU.ZZ.LE


RubberbandTimeoutSniffin', Feedin' Birds, Skin, The Blame, Venom, Blaksuit, White Picket Fence, Nikels and Dimes. Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο τραγούδι είναι καλύτερο από αυτό το άλμπουμ που πραγματικά σε υπνωτίζει. Δηλώνω φαν του Gonjasufi.






11. Om - Advaitic Songs

Μέχρι τώρα σε άφηναν άφωνο μόνο με μπάσο και τύμπανα. Σε αυτό το άλμπουμ που είναι το βήμα παραπέρα απ' ότι έχουν κάνει, έχουμε και τσέλο που μάλιστα το παίζει η Jackie Perez των Grayceon και Giant Squid (περσινό νο. 2). Haqq al-Yaqin, Gethsemane, State of Non-Return, Addis.







Έχουν προηγηθεί

Πρόλογος και θέσεις 99-91
Θέσεις 90-81
Θέσεις 80-71
Θέσεις 70-61
Θέσεις 60-51
Θέσεις 50-41

2 σχόλια :

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---