Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

#11 Chelsea Wolfe - Abyss



Who is who: Το 2006 η Chelsea Wolfe συνέθεσε έναν δίσκο τον οποίο τον αποκαλεί ντροπιαστικά κακό και κάνει πως δεν υπάρχει. Αυτόν τον δίσκο τον θεωρώ έναν από τους τρεις καλύτερους της. Το 2010 επέστρεψε με δύο δίσκους εμφανώς αλλαγμένη, ξεφεύγοντας τελείως από το κάπως pop γράψιμο του πραγματικού ντεμπούτου της και άρχισε να χτίζει τη νέα της εικόνα. Το 2011 έκανε το πρώτο της μπαμ ενισχύοντας τον ήχο της με περισσότερο θόρυβο και κάνοντας πιο υπόγεια τα πάντα αιθέρια φωνητικά της, κρατώντας όμως την ίδια δομή στο γράψιμο των τραγουδιών και το 2012 αφού διασκεύασε τους Rudimentary Peni, άλλαξε και πάλι για να πάει όλο ακουστικά στον δεύτερο από τους τρεις ισάξια αγαπημένους μου δίσκους της. Στη συνέχεια μεσολάβησαν ένα E.P. σε έναν πιο απόκοσμο ήχο και δύο Splits με τον King Dude και το 2013 έκανε το δεύτερο της μπαμ και ακόμα μια στροφή στον ήχο της σε έναν δίσκο με ηλεκτρονικά στοιχεία που πολλοί τον θεωρούν τον κορυφαίο της. Εγώ τον θεωρώ τον χειρότερο της. Παρά τις τόσες αλλαγές και τους τόσους πειραματισμούς στον ήχο της ότι και να ακούσεις από τα παραπάνω ξεχειλίζει Chelsea Wolfe.

Abyss: Στο Abyss (ο τρίτος απ' τους αγαπημένους μου) αλλάζει και πάλι σε σχέση με το Pain Is Beauty που προηγήθηκε. Αυτή τη φορά έχουμε δυνατές κιθάρες, απόρροια της συνεργασίας της με τους Russian Circles και έναν ως και Heavy Metal ή Industrial ήχο.


Genre: Gothic Rock, Industrial, Metal

Fav Tracks: Carrion Flowers, Simple Death, After The Fall, Color Of Blood, Dragged Out

Έμαθε κανείς γιατί ψευδίζει στο Color Of Blood;

Είπαν για αυτήν και τον δίσκο: 
Πώς γίνεται να αισθάνομαι γαλήνια μες στο απόλυτο σκοτάδι;
Abyss is meant to have the feeling of when you’re dreaming, and you briefly wake up, but then fall back asleep into the same dream, diving quickly into your own subconscious.

Στο παρελθόν στις λίστες μου: Το Άποκάλυψις το 2011 δεν το άκουσα έγκαιρα αλλά όπως βλέπω τώρα πρόχειρα τη λίστα θα είχε μια θέση ανάμεσα στο 20 και το 30, το Uknown Rooms... το 2012 το έβαλα στη θέση 17 σε μια γεμάτη χρονιά και το Pain Is Beauty το 2013 δεν το κατέταξα καν αλλά το Prayer For The Unborn το είχα δεύτερο καλύτερο E.P..

Links: SpotifyBandcamp

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---