Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Albums 2011 21-12


Για τις θέσεις 51-32 και το εισαγωγικό κείμενο πατήστε εδώ, για τις θέσεις 41-32 εδώ και για τις θέσεις 31-22 εδώ.





21. Opeth - Heritage

Τα growls έχουν εξαφανιστεί τελείως και γενικά ελάχιστα πράγματα θυμίζουν τους παλιούς Opeth. Στη μίξη είναι ο Steven Wilson και φαίνεται. Περιμένουμε τώρα την συνεργασία τους το 2012.

Ξεχωρίζει η εισαγωγή και το κλείσιμο με το πιάνο, το Devil's Orchard, το Folklore και πολλά άλλα.







20. Beardfish - Mammoth

Πολύ όμορφος δίσκος. Progressive και μελωδικός ήχος.
Αν θες μόνο μουσική άκου το Akakabotu αλλιώς άκου το Without Saying Anything (feat. Ventriloquist).










19. Kasabian - Velociraptor!

Βρετανική προφορά και ωραίο indie-electronic rock. Ξεχωρίζει το Days Are Forgotten και το πιο ανατολίτικο Acid Turkish Bath (Shelter From the Storm).Εγώ σας βάζω το Switchblade Smiles για το διάστημα 0:43 με 1:20.




18. Chevelle - Hats Off To The Bull

Στα ίδια επίπεδα και το φετινό άλμπουμ των Chevelle. Για όσους δεν τους ξέρουν είναι σαν τους Tool στο πολύ πολύ πιο mainstream.
Ξεχωρίζουν τα Piñata και Arise με τα Prima Donna, Revenge, Clones, Envy και Ruse να ακολουθούν.









17. Eddie Vedder - Ukulele Songs

Ένα ukulele και η φωνή του Eddie Vedder και έχεις έναν δίσκο που δύσκολα τον βαριέσαι. 16 κομμάτια που στην αρχή φαίνονται ίδια αλλά τελικά δεν είναι.





16. Socos & The Live Project Band - Αντάρτικο Πόλεων

Στίχοι που γράφτηκαν το 2010 και είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. Άλλη μια εξαιρετική δουλειά από τον Soco. Κατώτερη όμως από την Ύδρα των πουλιών και φυσικά κατώτερη και από το Kafka.
Ξεχωρίζει για τους στίχους το Party, για την κιθάρα το Ερυθροphobia και για τα φωνητικά το 22. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν και νόμιμα από εδώ.







15. Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Ο Ελάχιστος Εαυτός

Στο ίδιο τραπέζι ένας κυνηγός και ένας ψαράς. Λέει ο κυνηγός "Οι κραυγές των ζώων που σκότωσα αρχίζουν και λεκιάζουν την ψυχή μου". Κι ο ψαράς "Δώσ' μου τις φωνές των ζώων και πάρε την σιγή των ψαριών".








14. La Dispute - Wildlife

Μια συλλογή ιστοριών και 4 μονόλογοι που προλογούν τις ενότητες: Φυγή, απώλεια, πόνος και προσπάθεια αντιμετώπισης των παραπάνω. Από τις καλύτερες εξιστορήσεις που έχω ακούσει. Ακούστε το King Park διαβάζοντας παράλληλα τους στίχους και αν δεν σας σηκωθεί η τρίχα μη με λένε Γιάννη.








13. The Kills - Blood Pressures

Μετά τη συνεργασία της Allison με των Jack White στους Dead Weather, ο νέος δίσκος των Kills είναι πιο πολύ garage παρά indie. Ξεχωρίζουν τα Future Starts Slow, Satellite, Heart Is a Beating Drum, Nail in My Coffin.









12. Björk - Biophilia

Μετά τις τελευταίες "αποτυχίες" στη δισκογραφία της έκανε πολλά για το νέο άλμπουμ της. Έφτιαξε μια σειρά από παιχνίδια-εφαρμογές για iPad για να παρουσιάσει τα τραγούδια της και χρησιμοποίησε για μουσικό όργανο το πηνίο που εφηύρε ο Tesla (Tesla Coil). Ξεχωρίζουν τα Mutual Core, Thunderbolt και Solstice.







Εδώ τα επόμενα δέκα.

4 σχόλια :

  1. μ'αρεσε και εμενα το νεο των kasabian. εγκρινω. simigdalenie θελω να κανω τα παιδια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη τη στιγμη εχω βαλει τα κλαματα! μολις εχασα ακομα ενα σχολιο που εγραφα εδω και πολληηηη ωρα.... anyway.. το σημαντικο της υποθεσης ειναι το 14! απλα δεν εχω λογια! απλα δεν μπορω να βρω λε3εις... τοσο απλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α! και ανυπομονω για το επομενο Post(και το μεθεπομενο αμα βαλεις 3εχωριστα το no.1..) ! θελω πολυ να δω το top ten σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την επόμενη φόρα γράψε ότι θες να πεις κάπου που να έχει αυτόματη αποθήκευση και μετά κάνε επικόλληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---