Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Frances The Mute


Καταρχας μη βλεπεται που το κειμενο ειναι tl;dr .Oπως και στο ποστ για το Facebook καντε την αρχη και θα σας κεντρισει το ενδιαφερον για τη συνεχεια .


Στο θεμα μας τωρα . Frances the Mute ειναι ενα αλμπουμ των The Mars Volta . Ακομα και να μη σας αρεσουν τα τραγουδια τους (ντροπη σας φλωροι) , σιγουρα θα σας αρεσει ολο το concept του δισκου .

Μαζεψα πληροφοριες , τις μετεφρασα και σας τις παρουσιαζω .

Στοιχεια που πρεπει να ξερετε :

Τα τραγουδια του δισκου ειναι τα 
Cygnus ... Vismund Cygnus
The Widow
L'Via L'Viaquez
Miranda That Ghost Just Isn't Holy Anymore
Cassandra Gemini


Το αλμπουμ λοιπον λεει για ενα αντρα ζιγκολο 25 ετων που ειναι θετικος στο AIDS , παιρνει ενδοφλεβια ναρκωτικα ,καπνιζει πολυ ,και λεγεται Vismund Cygnus . Εχει διαταραχες προσωπικοτητας και βηχει συνεχεια .Επισης εχει μια λιστα με ονοματα απο μελη της οικογενειας του και επιδιωκει να τα συναντησει για να μαθει τι απεγινε η μητερα του , η κωφαλαλη Frances .
Στην πορεια συναντα μια χηρα και της παρεχει της υπηρεσιες του ως ζιγκολο . 
Αλλά ο Vismund δεν ειναι ενας συνηθισμενος ζιγκολο . Δινει AIDS σε ολους τους ανθρωπους που κανουν σεξ μαζι του . Και πολλες φορες οι πελατες , οπως και η χηρα , το ξερουν αυτο και το κανουν για να αυτοκτονησουν .

Καποια στιγμη βρισκει την θεια του L'Via L'Viaquez , την αδερφη της μητερας του , Frances . Η L'Via αλλαζει το ονομα της αλλά συναντα τον Cygnus και του περιγραφει τον βιασμο της Frances απο ιερεις σε εκκλησια . H  L'Via ειχε κρυφτει οταν οι ιερεις βιασαν την  Frances και την αφησαν παρατημενη σε μια λιμνη απο το αιμα της. Για την δικη της ασφαλεια η  L'Via καθαρισε εκει το μερος αλλά δεν βοηθησε την Frances και ουτε ειπε σε κανεναν για τον βιασμο επειδη τα μελη της εκκλησιας την εκβιαζαν .Οταν τα μαθαινει αυτα ο Cygnus , θυμωνει ,βιαζει την θεια του και την σκοτωνει .

Στη συνεχεια παει στο Puerto Rico , και ψαχνει για την γιαγια του Miranda , την μαμα της Frances . Μαθαινει απο ανθρωπους της πολης οτι προσπαθησε να πει στον κοσμο τι επαθε η κορη της αλλά αυτοι αρνηθηκαν να βοηθησουν καταπιεσμενοι απο την εκκλησια . Υστερα μαθαινει οτι η Miranda κρεμαστηκε .

Τελικα ο Cygnus βρισκει τους 25 ιερεις που βιασαν την μητερα του. Και τοτε ειναι που ολη η διαταραχη προσωπικοτητας βγαινει στο προσκηνιο . Γινεται η Cassandra , το θυληκο alter ego του, και εναν-εναν αποπλανει τους ιερεις ωστε να τους σκοτωσει δινοντας τους AIDS .
Οσο τους σκοτωνει , ο Cygnus διαπιστωνει οτι εγινε τοσο απαισιος οσο και οι ιερεις που βιασαν την μητερα του .

Στο τραγουδι Frances the Mute που δεν περιλαμβανεται στον δισκο αλλά στο CD Single του The Widow , μαθαινουμε οτι ενας απο τους ιερεις οσο την βιαζαν , την αφησε εγκυο . Αυτη προσπαθησε να δραπετευσει οσο το εμβρυο αναπτυσσοταν αλλά την πιασανε αρκετα αργοτερα και την κρεμασαν αναποδα απο ενα δεντρο και τη σκοτωσαν . Η κοιλια της ηταν ανοιχτη και το μωρο Cygnus ηταν ετοιμο να πεθανει . Παρ'ολα αυτα εζησε και βρηκε ενα γραμμα που του εγραψε η μητερα του στη περιπτωση που πεθανει η ιδια πριν γεννηθει αυτος . Το γραμμα ειναι μερος των στιχων του τραγουδιου .

Το concept του δίσκου αφορά την ομοιότητα της ζωής ενός πρώην μέλους των T.M.V. που πέθανε και της ζωής κάποιου ανθρώπου, του οποίου τυχαία ανακάλυψε το ημερολόγιο.


Καποια μερα θα βαλω και κριτικη για τον δισκο κι ας μην τη διαβασει κανεις .


P.S. Διερευσε το νεο αλμπουμ των Red Hot Chili Peppers .



2 σχόλια :

  1. πολυ ωραια η ιστορια....τι ειναι ομως το tl;dr ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω πολυ .
    tl;dr σημαινει too long ; don't read και χρησιμοποιειται οταν το κειμενο ειναι πολυ μεγαλο και δεν σε τραβαει να το διαβασεις . Το ερωτηματικο χρησιμοποιειται ως ανω τελεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---