Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Facebook Part 2


Κύρια ιδέα και γραφή του μεγαλύτερου μέρους του κειμένου από τον Makedoniko. Δομή κειμένου και εμπλουτισμός με εικόνες και λίγες ακόμα πινελιές από εμένα.


Είναι βράδυ. Μόλις είχες μια κουραστική μέρα. Τι κάνεις;
Βλέπεις τηλεόραση; ΟΧΙ γιατί δε μιλάς Τούρκικα. 
Πας για ποτάκι; ΟΧΙ γιατί είπαμε είσαι κουρασμένος. 
Κοιμάσαι για να ξεκουραστείς; ΟΧΙ
Αυτό που κάνεις είναι να μπεις στο προφίλ σου στο Facebook και να αλλάξεις το status σε "είμαι πτώμα, παρ' όλα αυτά δεν κοιμάμαι και κάνω ανούσια ποστς". 

Πάνω σε αυτή τη λογική των χρηστών πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες μια έγκυρη φυσικά δημοσκόπηση που έδειξε: τι κάνουν οι άνθρωποι όταν κρυώνουν; 99% αλλάζουν στάτους στο Facebook - 1% ανάβει το καλοριφέρ.

Σε παρόμοιο στυλ είναι και αυτή η έρευνα.


Εκτός από την μανία να αλλάζουμε στάτους κάθε 5 λεπτά, την τιμητική τους στο Facebook έχουν και τα μηνύματα copy-paste κοινωνικού περιεχομένου.





Και δεν εννοώ τα από πάνω. Καταλάβατε ποια λέω.
Ρίχνοντας μια ματιά στην αρχική μου σελίδα συναντώ την λέξη καρκίνος πιο συχνά και από την λέξη California σε τραγούδι των Red Hot Chili Peppers (Στα πρόχειρα μέτρησα 7 τραγούδια). 

Αυτοί που το κάνουν αυτό πρέπει να καταλάβουν ότι κάτι τέτοιο δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, ίσα ίσα σε κάνει πιο χαζό. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ενδιαφερθεί.Ούτε καν εσύ. Αν πραγματικά ενδιαφερόσουν για όλα τα άτομα που ποστάρεις στον τοίχο σου, θα ήσουν μέλος σε όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που υπάρχουν, θα έτρεχες από έρανο σε έρανο, θα έδινες όλη την περιουσία σου σε κάθε είδους ίδρυμα και δεν θα είχες χρόνο να κάτσεις στο pc και να γράψεις ότι γράφεις.

Ακόμη ένα φοβερό ατού των χρηστών είναι τα στιχάκια περί αγάπης, τα οποία είναι κι αυτά, για μαντέψτε... ΝΑΙ είναι κι αυτά copy-paste. Αν είσαι καλός στο να γράφεις στιχάκια αγάπης συγκέντρωσε τα και γράψε ποίημα αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, που είναι και λογικό, παράτησε τα και άφησέ το σε αυτούς που μπορούν και απλά κάνε like. Από τους 3000 φίλους που έχεις οι 3 που ενδιαφέρονται για σένα ξέρουν ήδη πως νιώθεις, οι άλλοι απλά περιμένουν να ανεβάσεις καμιά φώτο χωρίς ρούχα για να κάνουν like.

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Πολλά άτομα πιστεύουν ότι αν δεν κάνεις copy paste ένα μήνυμα τότε θα σβηστεί ο λογαριασμός σου στο Facebook, θα αδειάσει ο τραπεζικός σου λογαριασμός και θα καείς αιώνια στην κόλαση. Ενώ αν κάνεις copy paste το ίδιο μήνυμα, η Microsoft, ναι η Microsoft, θα σου δώσει 5000€.

Υπάρχει και η νέα μόδα με τα Gold Members.



Όταν βλέπεις ότι υπάρχουν τέτοια άτομα που δέχονται το επιχείρημα. "Είναι αλήθεια γιατί το είπαν στις ειδήσεις" δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο εκτός από το να τους κοροϊδέψεις κι άλλο.


Υ.Γ. Αν αναρωτιέστε γιατί ασχολούμαι τόσο συχνά με το FB, η απάντηση είναι εύκολη: Εύκολο κράξιμο και γρήγορη έμπνευση μέσα από τα προφίλ των 214 φίλων μου (λίγοι ε;).

4 σχόλια :

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---