Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Albums 2015 θέσεις 34-21


Σήμερα έχουμε τους δίσκους που θα μπορούσαν να μπουν στην εικοσάδα. Σε άλλες χρονιές σίγουρα θα είχαν θέση αλλά το 2015 έβγαλε πολλή (και πολύ) ωραία μουσική οπότε έμειναν εκτός.

Αυτή τη φορά η παρουσίαση θα γίνει αλφαβητικά αλλά πριν από αυτά θα γίνει ειδική μνεία σε έναν δίσκο που δεν έχει βγει ακόμα και δεν είμαι σίγουρος αν θα περιέχει τα κομμάτια που νομίζω.


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Albums 2015 μέχρι την θέση 35


Το 2015 ήταν τρομερή μουσική χρονιά με πάρα πολλά ωραία άλμπουμ. Βέβαια πότε λέμε ότι μια χρονιά είναι τρομερή μουσικά; Όταν έχει πέντε άλμπουμ ογκόλιθους που βάζουν υποψηφιότητα για τα καλύτερα της δεκαετίας ή όταν έχει μεγάλη ποικιλία στις πιο χαμηλές θέσεις που άλλες χρονιές θα χτυπούσαν εικοσάδα; Αντίστοιχα γίνεται και η άλλη ερώτηση. Ποιο άλμπουμ να βάλω πιο ψηλά; Αυτό που τρελαίνομαι για τα έξι από τα δέκα τραγούδια και στα τέσσερα πατάω σκιπ ή αυτό που το ακούω ολόκληρο κάθε φορά ευχάριστα αλλά δεν πορώνομαι τόσο; Η απάντηση είναι ότι δεν έχει καμία σημασία. Ή έστω έχει πολύ μικρή όσον αφορά τις ψηλές θέσεις που καθορίζουν και τα αποτελέσματα στη Blogovision. Φυσικά καταλήγουμε ότι πάλι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ο ουσιαστικός σκοπός της Blogovision δεν είναι η ανάδειξη του άλμπουμ της χρονιάς αλλά το να μοιράζεσαι και να ανακαλύπτεις δίσκους σε αυτές τις μέρες που διαρκεί.

Τι είναι όμως η Blogovision;
Περιληπτικά η Blogovision είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2007 και διάφοροι bloggers ψηφίζουν τα είκοσι αγαπημένα τους άλμπουμ για τη χρονιά. Τα τελευταία χρόνια οι συμμέτοχες είναι πάνω κάτω στις 100. Μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει ακόμα κι αν δεν έχει blog/tumblr αρκεί μόνο να δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή εδώ και να ζητήσει κάποιον να τον φιλοξενήσει. Φυσικά πρέπει να έχει και εικοσάδα.

Εγώ συμμετέχω για τέταρτη χρονιά αλλά πρώτη φορά κάνω την παρουσίαση από αυτό το blog.
Γίνεται ένας χαμός ακόμα στη λίστα μου γι' αυτό στο πρώτο ποστ θα πω μέχρι τη θέση 35 και τις στιγμές που ξεχώρισαν από τα πιο αδύναμα άλμπουμ για φέτος (και για τα αυτιά μου).

Να σημειώσω πρώτα ότι τα παρακάτω άλμπουμ δεν θα αναφερθούν σε κανένα ποστ

Ida Wenoe - Time of Ghosts -> δεν το βρήκα πουθενά
Theodore - It Is But It's Not -> δεν το βρήκα πουθενά
Sequence Theory Project - A HEAD FULL OF ROAD (EP) -> βγαίνει τις επόμενες μέρες
Blitzkrieg Baby - Cannibal Commando -> το ακούω αυτόν τον καιρό
The Black Heart Rebellion - People, when you see the smoke, do not think it is fields they're burning. -> το ακούω αυτόν τον καιρό

Διάφορα ωραία ακούσματα με τυχαία σειρά μετά την αναπήδηση.